Dansleiding

Toen de groep werd opgericht, werd Geja Taatgen bereid gevonden leiding te geven. Zij was werkzaam als jeugdwerkconsulente bij de toenmalige stichting “De Olde Vechte” in Ommen. Op 18 december 1978 was de eerste repetitie in de kantine van Brunink Constructie aan de Vechtstraat in Hardenberg. De Hakketoone was de allereerste dans.

Zij heeft o.a. ook de choreografie bedacht voor de Klepperdans. De tekst van het lied, behorend bij deze speciaal voor de Klepperties gemaakte dans, is geschreven door Max Westbroek en op muziek gezet door Wim Dollekamp.

Binnen zes maanden had zij de groep zo ver dat er al een succesvol optreden gegeven kon worden in Innsbruck - Oostenrijk bij het beroemde Goldenes Dachl samen met het Hardenbergs Christelijk Mannenkoor. Zij bleef leidster tot 1986 
Ze werd opgevolgd door Femmie Leegsma-Strijker uit Westerhuizingerveld/Zuidwolde. Meestal was zij op de repetities vergezeld van echtgenoot Klaas, die zelf niet danste, maar allerlei hand- en spandiensten verrichtte. Zij leerde de groep een groot aantal boerendansen aan, waarmee vele succesvolle optredens werden gegeven.
   
 

Van 1998 tot 2011 werd ze opgevolgd door Loes Engels-Grip uit Dedemsvaart, later Wilsum (B.R.D). Zij liet de groep ook kennismaken met wat nieuwer Nederlands repertoire en ook met o.a. Duitse, Oostenrijkse en Zweedse volksdansen, zonder de oude dansen uit het oog te verliezen. Immers, volksdans ontwikkelt zich met de tijd mee. Je moet zelf ook met je tijd mee gaan. En als volksdansgroep wil je deze cultuuruiting in ere houden en liefst doorgeven aan jonge mensen.

 

 

 
     

© Auteursrechten 2016, Content & Design PC Hulp Hardenberg.nl